1. خانه
  2. /
  3. پیش بیمارستان
  4. /
  5. ارزیابی اورژانس پیش بیمارستانی

ارزیابی اورژانس پیش بیمارستانی

اشتراک گذاری:

طراحی ابزار ارزیابی خدمات اورژانس پیش بیمارستانی در حوادث با انبوه مصدومین

محقق: سیدجواد سادات

تیم هدایت کننده:  محمدرضا وفایی نسب، اردشیر افراسیابی فر، داوود خراسانی، عباسعلی دهقانی، حسین فلاح زاده، مهسا خدایاریان، حسین توانگر       سال دفاع: 1400

خلاصه پژوهش:  یکی از مهم‌ترین جنبه‌های ارزیابی خدمات سیستم پیش‌بیمارستانی، ایجاد فرصتی برای ارزیابی روش‌های مداخله و طراحی ابزاری است که برای اندازه‌گیری مستمر بهبود خدمات، در سیستم‌های پیش‌بیمارستانی مورد استفاده قرار گیرد تا اثر مداخلات مختلف را اندازه‌گیری کند. در بخش کیفی پس از تحلیل داده‌ها، سه درون‌مایه‌ی پاسخ پیش‌بیمارستانی، مهارت و کارایی کارکنان و مدیریت یکپارچه سازمان‌های امدادی حاصل شد. خدمات اورژانس پیش‌بیمارستانی بدین صورت تعریف شد: “خدمات اورژانس پیش‌بیمارستانی، به مجموعه‌ی فعالیت‌هایی گفته می‌شود که سیستم اورژانس پیش‌بیمارستانی، پس از اطلاع از وقوع حادثه انجام میدهد و شامل بسیج منابع انسانی و تجهیزات به صحنه‌ی حادثه، ارائه‌ی خدمات درمانی ایمن و به‌موقع، با همکاری سازمان‌های امدادی، به‌منظور نجات جان مصدومین و جلوگیری از آسیب بیشتر افراد آسیب‌دیده در صحنه‌ی حادثه و اعزام مصدومین به مراکز درمانی می‌باشد”. در بخش کمّی مطالعه، ابزاری 51 گویه‌ای در طیف لیکرتی پنج گزینه‌ای، زمینه را برای ارزیابی خدمات پیش‌بیمارستانی در حوادث با مصدومین انبوه در سراسر کشور فراهم نموده است.

پیام مدیریتی: این ابزار با ارزیابی خدمات اورژانس پیش‌بیمارستانی در حوادث با مصدومین انبوه و پی‌بردن به نقاط ضعف، به کارآمدتر کردن و ارتقاء کیفیت خدمات اورژانس پیش‌بیمارستانی کمک خواهد نمود. نیاز به برنامه‌ی بازآموزی کارکنان و همچنین تغییراتی در کوریکولوم آموزشی دانشجویان را آشکار نموده و می‌تواند نقطه‌ی شروعی برای انجام تحقیقات مناسب در زمینه‌ی خدمات اورژانس پیش‌بیمارستانی در حوادث با مصدومین انبوه برای تمام حوزه‌های سلامت به روش‌های کمّی باشد. برگزاری دوره‌های آموزشی مشترک 6 ماهه برای کلیه کارکنان سازمان‌های امدادی زمینه را برای تعامل بیشتر، هماهنگی و خدمات‌رسانی بهتر به قربانیان فراهم می‌نماید.

سوال های مدیریتی:

  • آیا خدمات اورژانس پیش بیمارستانی در حوادث با مصدومین انبوه، مورد ارزیابی قرار می گیرد؟
  • آیا برنامه های آموزشی و تمرین های دوره ای برای پاسخ به حوادث با مصدومین انبوه لحاظ شده است؟
  • آیا برنامه ریزی لازم برای همکاری بین بخشی اورژانس پیش بیمارستانی با سایر سازمان های مرتبط انجام شده است؟

لینک دسترسی به خلاصه پایان نامه:  thesis.research.ac.ir

دسترسی به متن پایان نامه: کتابخانه دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد

اطلاعات تماس: محقق، اطلاعات تماس خود را ارسال ننموده است.

لغات کلیدی: اورژانس پیش بیمارستانی، حوادث با مصدومین انبوه، ابزار ارزیابی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

لطفاً این فیلد را پر کنید.
لطفاً این فیلد را پر کنید.
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
You need to agree with the terms to proceed

فهرست