1. خانه
  2. /
  3. کاهش آسیب
  4. /
  5. مدل ارزیابی وضعیت سلامت در بلایا

مدل ارزیابی وضعیت سلامت در بلایا

اشتراک گذاری:

توسعه مدل ارزیابی وضعیت سلامت در زمان بلایا و فوریت های ایران

محقق: سید احمد بطحائی

تیم هدایت کننده: حسن ابوالقاسم گرجی                                                                       سال دفاع: 1397

خلاصه پژوهش: بلایا اغلب پدیده های گریز ناپذیری هستند و زمانی که رخ می دهند، اطلاعات عینی و قابل اطمینان جهت تصمیم گیری برای پاسخ حیاتی خواهند بود. ارزیابی وضعیت سلامت جمعیت متاثر می تواند جهت به دست آوردن اطلاعات و روشن شدن الگوهای دسترسی به خدمات پزشکی، نیازهای پایه و سایر نیازهای سلامت به کار رود. پژوهش حاضر به منظور توسعه مدل وضع موجود ارزیابی وضعیت سلامت در زمان بلایا و فوریت های ایران انجام گرفت. پژوهش حاضر يك مطالعه کیفی با رویکرد نظریه پایه است که در آخرین مرحله برای تائید و نهایی کردن نتایج مدل ارزیابی وضعیت سلامت در زمان بلایا و فوریت های ایران، از روش دلفی استفاده گردید. زیر طبقه ها شامل شبکه مدیریت اطلاعات گسسته، مدیریت اطلاعات محافظه کارانه، ارزیابی ناکارآمد، چالش اجرای ارزیابی، اعلام نیاز کاذب، ضعف زیرساخت‌ها، تاب آوری ضعیف جامعه، غلبه دیدگاه مقابله ای، آشفتگی توزیع منابع، مدیریت ناکارآمد تشکل های مردمی و غیر دولتی، امدادرسانی نا امن، امنیت ناپایدار در منطقه، هماهنگی شکننده بین بخشی و هماهنگی شکننده درون سازمانی و طبقات اصلی عبارت بودند از چالش اطلاعات، چالش برآورد نیاز، چالش هماهنگی، چالش آمادگی، چالش امنیت و چالش توزیع امکانات. طبقات اصلی(استراتژی‌ها) عبارت بودند از بازنگری در سیاست ها و قوانین، توسعه زیر ساخت ها، مدیریت موثر صحنه، مدیریت بهینه منابع، تقویت مدیریت اطلاعات، مدیریت جامعه محور، بازنگری در ساختار ها و برنامه ها و توسعه برنامه های آموزشی. مفهوم مرکزی در مدل وضع موجود ارزیابی وضعیت سلامت در زمان بلایا و فوریت ها در ایران، ارزیابی ناکارآمد در بلایا و فوریت ها استخراج گردید.

پیام مدیریتی: عامل اصلی بروز مشکل ارزیابی ناکارآمد در بلایا، چالش های ارزیابی وضعیت سلامت شامل اولویت پایین ارزیابی، سختی ارزیابی در حوادث بزرگ و چالش بهره وری ظرفیت های موجود است. در نهایت سازمان های درگیر در امداد و نجات برای برطرف کردن این مشکل، اقدام به اعلام نیاز کاذب و یا مدیریت سنتی منابع می کنند که منتج به امداد هیجانی کوتاه مدت و هرج و مرج در توزیع امکانات می شود. بهره گیری از مدل حاصل از این مطالعه می تواند عوامل پیشامد و زمینه ای را تعدیل کرده و ارزیابی کارآمد را موجب شود.

سوال مدیریتی

  • آیا راهکارها و استراتژی های مدل ارزیابی وضعیت سلامت برای ارتقای نحوه اجرای ارزیابی وضعیت سلامت در زمان بلایا و فوریت ها مدنظر قرار می گیرد؟

لینک دسترسی به خلاصه پایان نامه:   Thesis.research.ac.ir

دسترسی به متن پایان نامه: کتابخانه دانشکده مدیریت و اطلاع رسانی پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی ایران

اطلاعات تماس:  sabathaei@gmail.com

لغات کلیدی: مدل، بلایا، فوریت ها، ارزیابی، وضعیت سلامت

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

لطفاً این فیلد را پر کنید.
لطفاً این فیلد را پر کنید.
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
You need to agree with the terms to proceed

فهرست