1. خانه
  2. /
  3. کاهش آسیب
  4. /
  5. مدل مدیریت بیماری های واگیر در بلایا

مدل مدیریت بیماری های واگیر در بلایا

اشتراک گذاری:

مدل مدیریت بیماری های واگیر در بلایا برای ایران

محقق: رضا حبیبی ساروی

تیم هدایت کننده: سیدحسام سیدین، علی محمد مصدق راد                                                   سال دفاع: 1397

خلاصه پژوهش: بیماری­های واگیر یکی از اولویت­های جهان به جهت مرگ و میر بالا در شرایط معمول و در شرایط پس از وقوع بلایا و فوریت­ها می­باشند. به همین منظور نظام­نامه و معاهده بین المللی تدوین گردید تا دولت‌های مختلف را متعهد نماید با استفاده از استراتژی‌های مناسب در شرایط معمول و پس از وقوع بلایا، با مدیریت مناسب نسبت به کاهش مرگ و میر و عوارض بیماری­های واگیر اقدام نمایند. پژوهش حاضر با هدف شناسایی وضعیت موجود مراقبت بیماری­های واگیر در ایران و ارایه مدل مدیریت بیماری­های واگیر در بلایا برای ایران انجام گردید. مطالعه حاضر در سه مرحله شامل تحلیل اسناد، مطالعه کیفی با روش تحلیل چارچوب و تکنیک دلفی انجام گردید. نقاط قوت نظام مراقبت در 8 عنوان و نقاط ضعف در سه گروه جمع­آوری داده­ها، تجزیه و تحلیل داده­ها، انتشار نتایج قرار گرفتند. از مرور مطالعات به همراه تحلیل داده‌های گردآوری شده از مصاحبه­ها در مرحله دوم، عوامل موثر بر همه­گیری بیماری­های واگیر در بلایا تابعی از عوامل تأثیرگذار بر میزبان، محیط و عامل بیماری­زا بوده است. علاوه بر آن از تحلیل مصاحبه­ها به جهت تعیین ابعاد مدل مدیریت بیماری­های واگیر در بلایا و فوریت­ها، 3 مضمون اصلی قبل، حین و پس از وقوع بلایا و 4 زیرمضمون، کاهش اثرات و پیشگیری، آمادگی، پاسخ و بازیابی با 70 طبقه و زیرطبقه به‌دست آمد.

پیام مدیریتی: مدل چهارفازی مدیریت بیماری­های واگیر در بلایا با رویکرد کاهش خطر در قبل، حین و پس از وقوع بلایا،
می­تواند مدل مناسبی باشد. تدوین سیاست‌ها و قوانین، انجام پژوهش‌های مختلف و متمرکز بر مناطق مختلف کشور و نیازهای آن­ها در مخاطرات مختلف در مناطق شهری و روستایی، متناسب با بیماری­های متفاوت و در فازهای مختلف مدیریت بلایا، به همراه استفاده از آموزش عمومی جهت افزایش آگاهی و تغییر دیدگاه و نگرش جامعه الزامیست. فراهم­سازی زیرساخت‌های اطلاعاتی و ارتباطی، هماهنگی میان‌سازمانی، تقویت مشارکت بخش خصوصی، برنامه‌ریزی اقتضایی بر اساس شرایط هر یک از بیماری­ها در انواع مخاطرات از جمله راهکارهای پایه و ضروری­اند.

سوال مدیریتی:

  • آیا اجزای مدل مدیریت بیماری های واگیر در بلایا، در برنامه ریزی های مربوط به کاهش بیماری های واگیر در بلایا مدنظر قرار می گیرد؟

لینک دسترسی به خلاصه پایان نامه:   Thesis.research.ac.ir

دسترسی به متن پایان نامه: کتابخانه دانشکده مدیریت و اطلاع رسانی پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی ایران

اطلاعات تماس:  drhabibisaravi@hotmail.com

لغات کلیدی: بیماری های واگیر، مراقبت، بلایا، فوریت ها، مدل مدیریت، ایران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

لطفاً این فیلد را پر کنید.
لطفاً این فیلد را پر کنید.
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
You need to agree with the terms to proceed

فهرست