1. خانه
  2. /
  3. آمادگی
  4. /
  5. مدل مراقبت های بهداشتی اولیه برای پناهندگان افعانستانی

مدل مراقبت های بهداشتی اولیه برای پناهندگان افعانستانی

اشتراک گذاری:

ارایه مدل مراقبتهای بهداشتی اولیه برای پناهندگان افغانستانی در ایران

محقق: نعمت الله عزیزی

تیم هدایت کننده: بهرام دلگشایی                                                                                        سال دفاع: 1398

خلاصه پژوهش: پناهندگان نیازهای مراقبتهای بهداشتی پیچیده ای دارند که باید توسط خدمات مراقبت‌های اولیه بهداشتی مورد توجه قرار گیرد. دسترسی به این مراقبت ها از جنبه های مهم سلامت پناهندگان است و بسیاری از پناهندگان در سراسر جهان دسترسی محدود به مراقبت‌های اولیه بهداشتی دارند. هدف این مطالعه ارائه مدل مراقبت‌های بهداشتی اولیه به پناهنگان افغانستانی در ایران می‌باشد. این پژوهش به صورت کیفی و در سه مرحله شامل شناسایی تجربیات پناهندگان از مراقبت‌های بهداشتی اولیه، و شناسایی تجربیات، موانع و تسهیل گرهای ارائه مراقبت‌های بهداشتی به پناهندگان افغانستانی از دیدگاه ارائه‌دهندگان خدمت و مدیران با مطالعه کیفی و سپس روش دلفی انجام شد. در بخش نخست تجربیات پناهندگان از مراقبت‌های بهداشتی اولیه در سه طبقه شامل مسائل مرتبط با قبل، حین و بعد از دریافت خدمات بود. در مطالعه کیفی دوم نیز در سه طبقه اصلی شامل چالش ها، فرصت ها و راهکارها نتایج گزارش گردید. مطالعه کیفی اول که حاصل استخراج تجربیات پناهندگان بود بیشتر به مرحله اول و دوم مدل یعنی قبل و حین دریافت مراقبت‌های بهداشتی تاکید می‌کند، اما مطالعه کیفی دوم که در قسمت ارائه‌دهندگان و مدیران بود به مرحله حین ارائه مراقبت‌های اولیه بهداشتی و بعد از دریافت مراقبت ها اشاره دارد. مدل ارائه مراقبت به پناهندگان استخراج و در نهایت مدل استخراج شده در دلفی انجام شده مورد تایید قرار گرفت.

پیام مدیریتی: با این پژوهش جنبه های مختلف ارائه مراقبت‌های بهداشتی اولیه به پناهنگان واکاوی گردیده و نحوه، کیفیت، عوامل تسهیل کننده و پیش برنده در ارائه خدمت به این جمعیت بزرگ کشف و در نهایت منجر به ارائه مدل مناسب و کاربردی برای ارائه مراقبت‌های بهداشتی اولیه به آن ها گردید. امید است مسئولین تصمیم گیرنده استفاده از نتایج این پزوهش را در برنامه ریزی برای پناهندگان به کشورمان مد نظر قرار دهند.

سوال مدیریتی:

  • آیا اجزای مدل مراقبتهای بهداشتی اولیه برای پناهندگان افغانستانی در ایران برای برنامه ریزی های مربوط به مدیریت سلامت پناهندگان افغانی مدنظر قرار می گیرد؟

لینک دسترسی به خلاصه پایان نامه:          Thesis.research.ac.ir

دسترسی به متن پایان نامه: کتابخانه دانشکده مدیریت و اطلاع رسانی پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی ایران

اطلاعات تماس:  Nematazizi2000@yahoo.com

لغات کلیدی: پناهنده، مراقبت‌های اولیه بهداشتی، افغانستان، ایران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

لطفاً این فیلد را پر کنید.
لطفاً این فیلد را پر کنید.
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
You need to agree with the terms to proceed

فهرست