1. خانه
  2. /
  3. آمادگی
  4. /
  5. هماهنگی کمک های بشردوستانه در بلایا

هماهنگی کمک های بشردوستانه در بلایا

اشتراک گذاری:

ارایه مدل هماهنگی کمک های بشر دوستانه سازمان های غیر دولتی ایران در بلایای طبیعی

محقق: نرگس روحی

تیم هدایت کننده: حسن ابوالقاسم گرجی                                                                        سال دفاع: 1397

خلاصه پژوهش:  بلایا پدیده های گریز ناپذیری هستند و زمانی که رخ می دهند، هماهنگی میان سازمان ها و آژانس های مشارکت کننده در امر امدادرسانی ضرورتی دوچندان پیدا خواهد کرد. در این میان هماهنگی میان سازمان های غیردولتی که بعنوان بازوی کمکی دولت ها در ارایه خدمات بشردوستانه در بلایا و فوریتها محسوب می گردند، از اهمیت برخوردار است. در این راستا پژوهش حاضر به منظور ارایه مدل هماهنگی کمک های بشردوستانه سازمان های غیردولتی ایران در بلایای طبیعی انجام گرفت. مطالعه حاضر یک مطالعه چند روشی شامل مرور نظام مند متون، مطالعه کیفی و روش دلفی است. مستندات نهایی حاصل از مرور متون نتایج نشان داد که عوامل سازمانی شامل ساختار، استراتژی، برنامه و عوامل مدیریتی شامل رهبری و اطلاعات از جمله مولفه های مهم در هماهنگی میان سازمان های غیردولتی در بلایا در ایران می باشد. پس از انجام مطالعه کیفی تحلیل محتوای تماتیک3 طبقه اصلی،13 زیر طبقه، 29 طبقه اولیه و 60 کد، بعنوان ملزومات هماهنگی سازمان های غیردولتی در بلایای طبیعی در سه مرحله قبل، حین و بعد از بلایا استخراج گردید.

پیام مدیریتی: یکی از ملزومات اصلی این مدل پیشنهاد ایجاد ستاد ملی هماهنگی سازمان های غیردولتی در ایران به ریاست یکی از سازمان های غیردولتی است که می توان امیدوار بود این ستاد به اتحاد و انسجام این نوع سازمان ها کمک کرده و زمینه ساز پاسخ هماهنگ و موثر آنها در امر امداد رسانی به مردم آسیب دیده ناشی از بلایا در کشورگردد. با توجه به اینکه این ستاد قبل، حین و بعد از بلایا فعال است، بنابراین می توان انتظار داشت در صورت عملی شدن این مدل علاوه بر کاهش آسیب پذیری، در ارتقای تاب آوری جوامع آسیب دیده و در معرض خطر نیز موثر باشد.

سوال مدیریتی:

  • آیا اجزای مدل هماهنگی کمک های بشر دوستانه سازمان های غیر دولتی ایران در بلایای طبیعی در سطوح مختلف مدنظر قرار می گیرد؟

لینک دسترسی به خلاصه پایان نامه:          Thesis.research.ac.ir

دسترسی به متن پایان نامه: کتابخانه دانشکده مدیریت و اطلاع رسانی پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی ایران

اطلاعات تماس:  n.roohi2013@gmail.com

لغات کلیدی: هماهنگی، سازمان های غیردولتی، کمک های بشردوستانه، مدل، بلایای طبیعی، ایران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

لطفاً این فیلد را پر کنید.
لطفاً این فیلد را پر کنید.
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
You need to agree with the terms to proceed

فهرست