1. خانه
  2. /
  3. کاهش آسیب
  4. /
  5. پایگاه داده در بلایا

پایگاه داده در بلایا

اشتراک گذاری:

طراحی پایگاه داده ملی حوادث و بلایای طبیعی و انسان ساخت در ایران

محقق: صادق احمدی ماژین

تیم هدایت کننده:   حمیدرضا خانکه، مهرداد فرخی کری بزرگ، مهدی نورزی، ژولیت رودینی، محمد اسماعیل مطلق، سید علی حسینی، پیر حسین کولیوند                                                           سال دفاع: 1400

خلاصه پژوهش: ایران از تنوع بالایی از حوادث و بلایا برخوردار بوده و حداقل از نظر شاخص مرگ و میر ناشی از بلایا جزء چند کشور نخست در دنیا می باشد. با توجه به خطوط ترسیم شده جهانی در خصوص مدیریت خطر بلایا، کشورها باید با استفاده از جمع آوری داده­ها و اطلاعات مربوط به رویداد بلایا بطور مؤثر سیاست ها و اقدامات خود را برای مدیریت و کاهش خطرات توسعه دهند. در این زمینه پایگاه های داده بلایا منبع اصلی و ابزاری برای ذخیره و مدیریت طیف وسیعی از داده­های مرتبط با حوادث و بلایا هستند. در راستای اهداف مطالعه تعداد 25 پایگاه داده تلفات و خسارت بلایا در سطح جهانی و منطقه ای شناسایی شد. در ادامه آستانه ثبت، کنترل کیفیت داده­ها، تفکیک پذیری/ دقت فضایی، پوشش زمانی، منابع اطلاعات، مخاطبین، مالکین/ اداره کنندگان و مزیت پایگاه های داده مشخص گردید. مطابق با نتایج، سه مفهوم اصلی و نه مفهوم فرعی در زمینه معیارها و اجزا لازم پایگاه داده حوادث و بلایای طبیعی و انسان ساخت در ایران استخراج شد. مفاهیم اصلی شامل منابع اطلاعات، ارزیابی اطلاعات و مدیریت اطلاعات بود. مفاهیم فرعی شامل: جمع آوری اطلاعات، انتقال اطلاعات، دسترسی به اطلاعات، اعتبار اطلاعات، سطح بندی بلایا، ثبت اطلاعات، ذخیره و بازیابی اطلاعات، تجزیه و تحلیل اطلاعات و نشر اطلاعات بود. نهایتاً، بر اساس پایگاه های داده بلایا در جهان، اصول ثبت و مدیریت داده حوادث و بلایا، نظر متخصصان بومی نظام سلامت و ملاحظات خاص بستر بومی، پایگاه داده ملی حوادث و بلایای طبیعی و انسان ساخت در ایران طراحی شد.

پیام مدیریتی: پایگاه های داده مربوط به بلایا در سطح ملی با توجه به تمرکز در سطح جغرافیای ملی می توانند اطلاعات جامع و مفصلی در مورد تأثیرات انسانی، اجتماعی، فرهنگی، زیست محیطی و اقتصادی ارائه دهند. از مشخصات پایگاه داده فوق الذکر می توان  به پیوستگی و همخوانی ساختاری این پایگاه داده با پایگاه های داده معتبر جهانی و انطباق معیارهای ثبت حوادث و بلایا با معیارهای بین المللی و دستورالعمل های مصوب ملی در این حوزه همچون دستورالعمل سطح بندی حوادث و بلایا اشاره کرد. قابلیت های نرم افزاری و امکان گزارش گیری از اطلاعات ثبت شده جهت بهره برداری های پژوهشی و تهیه خوراک اطلاعاتی جهت تصمیم گیران و سیاست گذاران حوزه مدیریت حوادث و بلایا از دیگر نقاط قوت این پایگاه داده است.

لینک دسترسی به خلاصه پایان نامه:   thesis.research.ac.ir

دسترسی به متن پایان نامه: کتابخانه دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی

اطلاعات تماس: sadeghahmadi2009@gmail.com

لغات کلیدی: پایگاه داده، بلایا، بلایای طبیعی، فوریت

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

لطفاً این فیلد را پر کنید.
لطفاً این فیلد را پر کنید.
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
You need to agree with the terms to proceed

فهرست