ارائه الگوی کاهش فواصل زمانی فوریت های پیش بیمارستانی کشور
محقق: سید محمدرضا حسینی
تیم هدایت کننده: محمدرضا ملکی، حسن ابوالقاسم گرجی سال دفاع: 1397
خلاصه پژوهش: با توجه به توسعه فیزیکی ساختار خدمات فوریتهای پزشکی در کشور در سالهای اخیر، همزمان نیاز به بهبود فرایندهای ارائه خدمات، بهمنظور توسعه عملکردی خدمات فوریتهای پزشکی کشور، نیز وجود دارد. لذا این مطالعه، باهدف ارائه الگوی کاهش فواصل زمانی فوریتهای پزشکی پیشبیمارستانی کشور، انجام شد. در این مطالعه ترکیبی ابتدا مفاهیم مرتبط با کاهش فواصل زمانی، از بررسی متون استخراج و سپس، با مطالعه میدانی در هفت مرکز پیام فوریتهای پزشکی، شیوه مدیریت فواصل زمانی موردبررسی قرار گرفت. همچنین، بهمنظور اکتشاف عوامل مؤثر بر کاهش فواصل زمانی، با 33 نفر از خبرگان و دستاندرکاران مصاحبه نیمه ساختارمند انجام و با تحلیل موضوعی یافتههای حاصل از مصاحبه، مشاهده و بررسی اسناد، الگوی کاهش فواصل زمانی اورژانس پیشبیمارستانی کشور تدوین و توسط تحلیل عاملی تائید گردید. الگوی استخراجشده در این مطالعه در 22 طبقه و هفت درونمایه تدوینشده است که شامل مسئولیتپذیری (مشتمل بر سهطبقه ارزشها، دیدگاههای حرفهای و آموزش عمومی)، انتشار عملکرد (تدوین شاخصهای عملکردی، ارزیابی عملکرد و گزارش عملکرد)، توسعه فنّاوری (فنّاوریهای مکانیابی و فنّاوریهای ارتباطی و ثبت الکترونیک)، فرایندهای تصمیمگیری (ارزیابی بیمار، اولویتبندی بیمار، اعزام و هماهنگی)، کنترل فرایند (نظارت آنلاین و نظارت آفلاین و بازخورد بهموقع)، توانمندسازی کارکنان (انتخاب کارکنان، آموزش کارکنان و انگیزش کارکنان) و بهبود دسترسی به آمبولانس (توسعه پایگاهها، حفظ پوشش منطقه و تسریع در ترن آور) میباشد. همچنین از برآیند کلیه درونمایههای فوق، یک درونمایه اصلی با عنوان فرهنگ پاسخگویی استخراج گردید.
پیام مدیریتی: شناسایی ارزشها و دیدگاههای حرفهای کارکنان خدمات فوریتهای پزشکی یکی از مهمترین یافتههای این مطالعه است که میتواند به فهم بهتر عوامل مؤثر بر تصمیمگیری و عملکرد بهموقع کارکنان کمک کند. نهادینه کردن فرهنگ پاسخگوی نیز با بهبود سایر عوامل مهم، منجر به ارائه بهموقع خدمات فوریتهای پزشکی پیشبیمارستانی خواهد شد. مطابق با یافته ها، برای تقویت پاسخگویی، شفافیت در انتشار نتایج ارزیابی عملکرد به ذینفعان و استفاده از ارزیابی بیرونی و تدوین نظام اعتباربخشی خدمات فوریتهای پزشکی حائز اهمیت می باشد.
سوال مدیریتی:
- آیا برای نهادینه کردن فرهنگ پاسخگویی در خدمات فوریت های پزشکی پیش بیمارستانی، برنامه ریزی های لازم انجام شده است؟
- آیا الگوی کاهش فواصل زمانی فوریت های پیش بیمارستانی استخراج شده از پژوهش حاضر، توسط مدیران و سیاستگزاران ذیربط مورد استفاده قرار می گیرد؟
لینک دسترسی به خلاصه پایان نامه: Thesis.research.ac.ir
دسترسی به متن پایان نامه: کتابخانه دانشکده مدیریت و اطلاع رسانی پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی ایران
اطلاعات تماس: Hosseini.smr1@yahoo.com
لغات کلیدی: فوریتهای پزشکی پیشبیمارستانی، حوادث، فواصل زمانی، ایران